Firebarnsmor Marita kommer med sine erfaringer: barneserviser fra ingridk

Mitt navn er Marita, og i dag skal jeg få komme med et gjesteinnlegg her på bloggen til ingridk kermikk.

Noen av dere som følger Ingrid Kristine har kanskje sett meg før og fått med dere at jeg er så heldig å få være med på laget til ingridk keramikk. Jeg gleder meg til å fortelle litt om hvordan vårt samarbeid ble til og ikke minst dele noen av mine erfaringer ved bruk av barneservisene med dere. Da jeg har en liten “flokk” med barn, vil jeg påstå at jeg har god bakgrunn for å uttale meg om bruken av serviset 🙂

Min rolle hos ingridk

I skrivende stund er det ca et år siden jeg ble kjent med Ingrid Kristine i ingridk keramikk. Jeg hadde akkurat fullført en bachelor i skipsfart og logistikk og gikk hjemme med vårt tredje barn som på det tidspunktet var rundt 9 mnd. Jeg snakket mye med mannen min om at jeg ønsket å jobbe litt, og ha mulighet til å jobbe hjemmefra. En dag han kom hjem fra jobb fortalte han at kona til en kollega drev en håndverksbedrift, og at hun var på leting etter noen som kunne hjelpe henne med en del oppgaver som følger med det å drive for seg selv. De hadde funnet ut at vi to kunne bli en god match, og sørget for at vi kom i kontakt med hverandre.

Vi var nok veldig spente begge to da vi hadde avtalt vårt første møte og visste ikke helt hva vi skulle forvente noen av oss. Kjemien var der med en gang og vi avtalte raskt et nytt møte. Det viste seg at det Ingrid trengte hjelp med var akkurat det jeg ville jobbe med, nemlig regnskap og generelle administrative oppgaver. Jeg vil påstå at vi i dag er et veldig godt team.

Det tok ikke lang tid etter vi hadde startet vårt samarbeid før jeg oppdaget at det var nok en overraskelse på vei, og i mars i år kom lille Samuel til verden. Vi har nå en fantastisk bukett med 4 barn. Tre jenter på 9, 7 og snart 2, og til slutt den lille gutten vår på snart 6 mnd.

Min erfaring med barneserviset

Av alt det vakre Ingrid lager er det kanskje ikke noe overraskelse at jeg falt pladask for barneservisene. De er bare så sjarmerende og nydelige, og det at de er håndlaget fra bunnen av gjør de helt unike. Vi var så heldig at vi fikk en grøtbolle av Ingrid som en “velkommen-til-verden-gave” til Samuel. Til nå har allikevel storesøster, Vilde, krevd eierskap på grøtbollen siden hun er den eneste storspiseren av grøt. I Juni ble Samuel døpt, og i dåpsgave av sin tante fikk han et fullt servise med navn og dato.

Ingrid legger alltid sin sjel i produktene sine og hun søker alltid etter å få innblikk i kundenes opplevelser av det hun lager. Hun ønsker kort og godt at vi skal bli glad i det og at de skal komme til nytte i det daglige. For min del er det med på å gjøre at jeg setter ekstra stor pris på det.

Blått barneservise med rev (slik det ble laget før 2020)

Grøtbollen

De to minste barna mine er snart 2 år og 6 mnd, så det går mye i grøt om dagen. Jeg har til sammen to grøtboller og begge er i daglig bruk. Vi bruker den både til grøtmåltider og middag. Grøtbollen fra ingridk er helt fantastisk designet med tanke på at de små skal lære å spise selv. Det er høye kanter på den som gjør det enklere å få maten opp på skjeen, og så videre inn i munnen uten alt for mye gris. Den står stødig på bordet og den er enkel for Vilde å flytte på. Ja, hun liker å flytte rundt på ting og ordner fælt med både kopper og tallerkener under måltidene.

En annen positiv egenskap med grøtbollen er at den holder maten varm lenger på grunn av de høye kantene. Dette synes jeg er helt fantastisk. Det er ofte mange barn som skal ha mat på tallerken sin samtidig, så jeg tar gjerne på mat til de minste først. Det at maten til de små da må stå å vente litt til resten er servert gjør egentlig ingenting, nettopp fordi temperaturen holder seg så godt i bollen. De små bruker gjerne lang tid på å spise, og når maten blir helt kald så smaker den ikke like godt. Men i grøtbollen holder den en god lunk lenger.

Asjetten

Asjetten er ikke i bruk av Samuel enda, men Vilde elsker å låne den. Den er blå med malt dekor av rødrev. Vilde er i en alder hvor hun er opptatt av dyr og øver mye på hva de forskjellige dyrene heter og hva slags lyder de lager. Så vi har det mye morro under brødmåltidene hvor vi øver på å si «rev». Ordet rev kan bli til mye rart og mange rare lyder.

Koppen

Vilde liker å være stor jente, og ser veldig opp til storesøstrene sine. Så det å få henne til å drikke av en tutekopp er helt umulig. Hun skal drikke av vanlig kopp slik de store jentene gjør. Hun bruker barnekoppen fra ingridk både til frokost og kveldsmat, og det er stort sett enten vann eller melk hun skal ha, eller mekk da, som hun kaller det. Den er lett å løfte og enkel å holde enten med en hånd i hanken eller med to små barnehender rundt.

Vilde med kveldsmaten servert på barneservise (slik det var før 2020)

Til store og små

Barneserviset passer også like bra til store barn som til små. De to store jentene mine på 9 og 7 sier stadig at de også ønsker seg asjett med navnet sitt på. Så til jul blir det nok en til hver under juletreet, med hver sin favorittdekor og navn på. Tallerkenen kan de bruke til brødskiva eller polarbrødet i mange år fremover, selv om de blir store. Det vil kunne bli en unik gave å ta med seg inn i det voksne liv. <3

– Marita