ingridk-portrett_DSC1792

Om Ingridk Keramikk

Ingridk Keramikk eies av keramiker Ingrid Kristine Lund. Hun har svennebrev i keramikerfaget og har verksted og utsalg i Åsgårdstrand.

Arbeidene til Ingrid Kristine er motivert av et fokus på bærekraft og holdbart håndverk. Med naturen tett på som stor inspirasjonskilde utvikler hun produktserier du vil ha behov for i hverdagen.

Keramikken til Ingridk er funksjonell, god å holde i, og bringer med seg en følelse av at du sitter med noe helt unikt laget av menneskehender fra start til slutt. Håndverket er i fokus, og en hver prosess i produksjonen får den oppmerksomheten den trenger for at sluttproduktet skal bli bra.

Siden 2017 har Ingridk Keramikk vært godkjent lærebedrift i keramikerfaget, og den første lærlingen startet sin læretid på verkstedet november 2017.

Bærekraft

Bærekraft i drift og produkter er langt frem i bevisstheten her hos Ingridk Keramikk. Særlig viktig er to av FNs bærekraftsmål:

  • Mål 8: Anstendig arbeid og økonomisk vekst
  • Mål 12: Ansvarlig forbruk og produksjon

Det er viktig å drifte på en måte som gir grobunn for sunn utvikling både menneskelig, kreativt og økonomisk. En utfordring vi tar på alvor. Derfor tar vi riktig betalt for produktene vi lager, og for produktene vi forhandler for andre håndverkere. Vi presser ikke prisene og har ikke salg. Her verdsettes hvert sekund, hvert minutt og hver time som har blitt brukt på håndverket.

Ansvarlig forbruk og produksjon kommer særlig til syne i ide og produktutvikling. Vi ønsker å lage de produktene du vil ønske å ta i bruk, og bruke ofte. Disse tingene tror vi du også kommer til å ta vare på og beholde lengre. Bærekraftige produksjonsrutiner er også godt innarbeidet i den daglige driften av verkstedet.

ingridk-hender-maker
ingridk-knar-leire_DSC1769

Lærlingbedrift

Ingridk keramikk er godkjent lærlingbedrift i keramikerfaget og den første lærlingen tok sitt fagbrev i 2020. Ingrid Kristine har selv vært lærling og vet godt hvor verdifull denne formen for opplæring i bedrift er for å mestre håndverket.

Som lærling hos Ingridk Keramikk får du ta del i den daglige driften slik at du over tid vil få metoder og teknikker godt innarbeidet.

Ingrid Kristine kjenner læreplanen godt og har vært med i arbeidet med den nye læreplanen i faget som trer i kraft fra 2021.

Prosjekter

Jeg påtar meg ulike oppdrag for utforming av keramiske produkter, hovedsakelig funksjonelle produkter. Jeg har samarbeidet med flere spisesteder og bedrifter som ønsker å få noe spesielt og personlig utviklet. Under kan du se enkelte større prosjekter.

Servanter til Kverneriet

Til Kverneriet Solliplass har jeg laget 5 unike servanter til toalettene i restauranten. 4 servanter er formet som store krukker, montert på smijernsstativ. Den femte servanten er en tilpasset lavere variant for handicap toalettet.

Dessertskåler for Kverneriet

Kverneriet ønsket dessertskåler til alle sine restauranter. De skulle omfavne desserten og gi en lun opplevelse for kunden, samtidig som de skulle passe inn i deres stemningsfulle miljø og fargenyanser i restaurantene.

Servise for Eldhuset i Tinn

For det koselige bakeriet Eldhuset i Tinn har jeg laget servise til servering av bakst, pizza og kaffe. Et veldig hyggelig samarbeid, og et veldig passende resultat. Line kom på verkstedbesøk og var med på designprosessen.

Kontakt

Ring eller send oss en e-post

post@ingridkristine.no
+47 40 61 07 85

ingridk-IMG_20200810_112829

Med fokus på håndverket

ingridk er et lite keramikkverksted i Åsgårdstrand som eies av Ingrid Kristine Lund.

Ingrid Kristine er andre generasjon keramiker, med svennebrev i faget. Siden 2017 har ingridk keramikk vært godkjent lærebedrift i keramikerfaget, og den første lærlingen startet sin læretid på verkstedet november 2017.

"Det er viktig for meg at keramikken skal være funksjonell, og at du skal ønske å ta den i bruk. Gjerne daglig! Funksjon og form går hånd i hånd, med godt håndverk som viktigste ingrediens.​"

- Ingrid Kristine 

ingridk-norwegian_made-transparent_sort_reallysirkel
norske-husflidshandverkere-logo
ingridk-godkjentlaerebedrift
grundernettverket_medlem2

Serier

Nyhetsbrev?

Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.