ingridk-portrett_DSC1792

FAQ

Her har vi samlet de oftest stilte spørsmålene fra dere. Lurer du på noe kan du se om svaret ligger her, og gjør det ikke det så kan du sende oss ditt spørsmål.

ingridk keramikk AS eies av keramiker Ingrid Kristine Lund. Det er Ingrid Kristine som i all hovedsak står for produksjonen. Med "i all hovedsak" mener vi at det kan være deler av produksjonen som utføres av for eksempel en lærling i keramikerfaget. 

Verkstedet og ingridk showroom ligger i Åsgårdstrand, men de er ikke i tilknytning til hverandre. Verkstedet til Ingrid Kristine ble bygget på tomten til familien i 2014, og det er her Ingrid Kristine har sin daglige arbeidsplass. ingridk showroom ligger i Galleri Smalgangen, som er et etablert galleri og keramikkverksted drevet av Ingrid Kristine og hennes mor, Anne Kristine Mjelva. Her hadde Ingrid Kristine sin læretid i keramikerfaget, og her har hun nå gått inn med sitt fysiske utsalg. Hit kan du komme i våre åpningstider.

Ingrid Kristine har holdt mange kurs opp gjennom årene. Grunnet økt etterspørsel etter hennes arbeider har det ikke blitt tid til så mange kurs, men det ligger noen planer om kurs i fremtiden. Kommende kurs vil annonseres i nyhetsbrev, på hjemmeisden og i sosiale medier (facebook og instagram). 

I 2020 lagde Ingrid en rekke videokurs som ble godt tatt i mot. For øyeblikket jobbes det med å finne digitale løsninger for å dele disse bedre.

Ja! All keramikk fra ingridk tåler oppvaskmaskin hvis ikke annet et spesielt opplyst.

Nja. Vi pleier å si at det går som regel veldig fint, men det er lurt å være obs på temperatursvingninger. Hvis du ikke vil at keramikken din skal sprekke ville vi vært forsiktig med spesielt micro. Noen av produktene til ingridk er spesielt laget for å tåle ovn, og da er det selvsagt bare å bruke i ovn. 

Anbefaler uansett gradvis oppvarming av godset, sett gjerne i kald ovn, og unngå å flytte rett fra fryser eller kjøleskap og inn i varm ovn. Dette kan stresse godset og føre til at den sprekker.

Ja, vi kan lage keramikk på bestilling. Ta kontakt for å høre om mulighetene.

Varer som står på lager i nettbutikken er allerede laget og klare til å sendes. spesialbestillinger og andre bestillinger som ikke er laget allerede har produksjonstid på 2-6 uker.